Friday, April 16, 2010

පෑන් කේක්‌

අවශ්යක ද්ර ව්ය‍

පාන් පිටි (හලා ගත් ) ග්රෑ ම් 300

බිත්තර 2

නැවුම් කිරි අඬු කොප්ප 3

තෙල් මේස හැඳි 3

ලුණු තේ හැඳි 1/2

බටර් මේස හැඳි 1 1/2

පැණි පොල් මිශ්රහණයට

ගා ගත් පොල් ග්රෑ1ම් 250

පැණි අඩු කෝප්ප 1

කුඩු කරගත් කරඳමුංගු හා කරාබුනැටි තේ හැඳි තේ හැඳි 1/4

සාදන ක්රතමය

01. පිටි, බිත්තර, බටර්, කිරි සහ ලුණු සමඟින් දියාරු මිශ්රසණයක්‌ සකසා ගන්න.

02. භාජනයක්‌ ලිප තබා පැණි දමා පැණි පොල් මිශ්රකණයට අවශ්ය් ද්රශව්යර සියල්ල කලවම් කර සුළු වේලාවක්‌ පිසගන්න.

03. පැතලි සාස්‌පානක්‌ (සෝස්‌ පෑන්) ලිප තබා පිටි මිශ්ර්ණයෙන් ටික ටික එකතු කර රවුම් කර පිටි දවටනය සාදාගන්න.

04. පොල් පැණි මිශ්රකණයෙන් ටික ටික ගෙන මැදට තබා රවුම්කර පෑන් කේක්‌ සකසා ගන්න.

බිස්‌කට්‌ පුඩිං

අවශ්යර ද්රපව්යප

බටර් (ලුණු නැති) ග්රෑයම් 600

මිල්ක්‌ මේඩ් ග්රෑුම් 350

මාරි බිස්‌කට්‌ ග්රෑරම් 250

කොකෝ පවුඩර් ග්රෑකම් 70

කල්කිරි මිලි ලීටර් 500

නෙස්‌කැෆේ තේ හැඳි 2

සාදන ක්‍රමය

01. බටර් හොඳින් දියවෙන්න තබන්න. එයට මිල්ක්‌ මේඩ් ටිකින් ටික දමා කලවම් කරන්න. පසුව කොකෝ පවුඩර් එකතු කරන්න.

02. නෙස්‌කැෆේ උණු වතුරෙන් දියකර නිවෙන්න තබන්න. භාජනයකට කල්කිරි දමා නෙස්‌කැෆේ එකතු කර දිය කරගන්න.

03. මාරි බිස්‌කට්‌ ගෙන කිරි මත පොඟවා ගෙන තැටියක අතුරා ගන්න. එය මත සාදාගත් ක්රීුම් එක තවරා ගන්න.

04. එලෙස තට්‌ටු 6 ක්‌ තවරා ගන්න.

05. ශීතකරණයක පැය 2 ක්‌ පමණ තබා අතුරුපසක්‌ ලෙස ආහාරයට ගන්න.

පෘටි ට්රතයිෆල්

අවශ්යට ද්රයව්ය

බටර් කේක්‌ ග්රෑරම් 200

සීනි ග්රෑිම් 150

පලතුරු කැබලි ග්රෑෑම් 200

ජෑම් ග්රෑබම් 50

කස්‌ටර්ඩ් ග්රෑරම් 40

කිරි මිලිලීටර් 500

ජෙලි පැකට්‌ 1

වතුර අඬු කෝප්ප (උණු කරගත්) 2



සාදන ක්ර මය

01. බටර් කේක්‌ මතට ජෑම් ගා කොටු ආකාරයට කැබලි කපාගන්න.

02. වීදුරු බඳුනකට අතුරා එය මතට පලතුරු කැබලි එකතු කරගන්න.

03. භාජනයක්‌ ලිප තබා කිරි සහ සීනි දමා හැඳි ගා උතුරවා එයට කස්‌ටඩ් පවුඩර් එකතු කර ලිපෙන් බාගන්න.

04. සාදාගත් මිශ්ර ණය කේක්‌ මතට අතුරා ගන්න. (හොඳින් කේක්‌ වැසෙන සේ)

05. හොඳින් නිවෙන තුරු ශීතකරණයක තබා ගන්න.

06. උණු කරගත් ජලයට ජෙලි එකතු කර හොඳින් දියකරගන්න. නිවෙන්න තබන්න.

07. නිවුණු පසු සාදාගත් ෆDDට්‌ එක මතට ජෙලි එකතු කර පැය 2 ක්‌ පමණ ශීතකරණයක තබා පිළිගන්වන්න.

තමාට කැමති පරිදි පළතුරු හෝ චීප් ක්රී ම් එකතුකර අලංකාර කරගත හැක.

චොකලට්‌ මූස්‌

අවශ්ය් ද්රජව්ය‌

කුකින් චොකලට්‌ ග්රෑ‌ම් 375

බටර් (ලුණු නැති) ග්රෑරම් 125

සීනි ග්රෑකම් 125

චීප් ක්රීකම් ග්රෑ2ම් 600

බිත්තර කහ මද 12

බිත්තර සුදු මද 1

වතුර අඬු කෝප්ප 1

සාදන ක්ර මය

01. භාජනයක්‌ ලිප තබා වතුර 1/4 ක්‌ පමණ පුරවා උතුරවා ගන්න.

02. කුඩා භාජනයකට චොකලට්‌ සහ බටර් දමා මිශ්ර් කර උතුරන වතුරෙහි එම භාජනය තබා චොකලට්‌ සහ බටර් දිය කරගන්න. (ඩබල් බොයිල් ආකාරයට)

03. නැවත භාජනයක්‌ ලිප තබා වතුර සමඟ සීනි දමා දියකරගන්න. නිවෙන්න ඉඩ හරින්න.

04. බිත්තර භාජනයකට දමා හොඳින් ගසා දියකරගත් සීනි එකතුකර නැවත කලවම් කරගන්න.

05. චිප් ක්රීජම් හොඳින් ගසා ගන්න.

06. මිශ්රකණ සියල්ල එකට එකතුකර වීදුරු භාජනයකට දමන්න.

07. චොකලට්‌ සූරා උඩින් දමා අලංකාර කරගන්න. ශීතකරණයක තබා ආහාරයට ගන්න.

වටලප්පන්



අවශ්යප ද්රලව්යි

හකුරු (සිහින්ව කපාගත්) ග්රෑම් 750

බිත්තර 10

මිටිකිරි කෝප්ප 2

කජු පියලි මේස හැඳි 2

සාදික්‌කා කුඩු තේ හැඳි 1

වතුර මිලිලීටර් 400

සාදන ක්රිමය

01. භාජනයක්‌ ලිප තබා ජලය සහ හකුරු එකතු කර හොඳින් දිය කරගන්න.

02. ලිපෙන් බා එසැනින් කිරි කෝප්ප 2 එකතු කර නිවෙන්න තබන්න.

03. බිත්තර වෙනම භාජනයකට දමා හකුරු සමඟ නැවත කලවම් කරන්න.

04. මිශ්රරකර ගත් හකුරු මිශ්රමණය පෙරා සාදික්‌කා එකතුකර තැටියකට අතුරා ගන්න.

05. තරමක විශාල භාජනයකට වතුර 1/4 ක්‌ පුරවා වටලප්පන් තැටිය එයට බහා හුමාලයේ තම්බාගන්න. (ඩබල් බොයිල් ආකාරයට)